Vacature 
Drie leden voor de Raad van Commissarissen Risse Groep, waarvan één beoogd voorzitter

13 november

(Benoeming vanaf 1 februari 2024 en het voorzitterschap vanaf 1 juni 2024)

Wil jij bijdragen aan de maatschappelijke impact van een sociaal ontwikkelbedrijf en jouw expertise en ervaring inzetten om dit bedrijf te ondersteunen en te verbeteren? Behoort MVO tot jouw idealen? Klinkt onze missie ‘Samen maken we werk van talent’ jou als muziek in de oren? En heb je affiniteit met onze kernwaarden #Puur #Samen en #Doen? 

Heb je bovendien bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring en specifieke expertise(s) op het gebied van het sociaal domein,  financiën, juridisch, HRM en/of maatschappelijk ondernemen? 

Dan nodigen we je graag uit om verder te lezen!

 

Over Risse Groep

 

Onlangs begon Risse Groep aan een avontuurlijke reis. We lanceerden onze nieuwe toekomstvisie. Dit levert heel wat energie op binnen onze organisatie. De komende jaren transformeren we van een productiebedrijf naar een mens- ontwikkelbedrijf waarin onze medewerkers zich maximaal kunnen ontwikkelen, binnen hun eigen mogelijkheden. Voor elk van hen gaan we op zoek naar de best passende plek in onze samenleving.

Want iedereen heeft talent en verdient het om dat talent te laten groeien. Onze misse luidt dan ook: ‘Samen maken we werk van talent!’ We zetten de deur wagenwijd open voor partners in de samenleving die samen met ons deze missie willen verwezenlijken. 

 

Rol

Het doel van de Raad van Commissarissen is toezicht te houden op de bedrijfsvoering en de strategische beslissingen van het bedrijf en het bestuur te adviseren en te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Het lid van de Raad van Commissarissen wordt benoemd voor een termijn van vier jaar, met de mogelijkheid van herbenoeming voor maximaal twee termijnen. Het lid dient zich te houden aan de geldende governance codes en zich te committeren aan de doelstellingen van het sociaal ontwikkelbedrijf en de belangen van de verschillende belanghebbenden. 

 

 

Taken en verantwoordelijkheden

 

 • Je draagt bij aan het toezichthouden op de algemene gang van zaken binnen het sociaal ontwikkelbedrijf en de uitvoering van de taken en verantwoordelijkheden door de directie en het bestuur; 
 • Je draagt bij aan het bewaken van de strategische doelen van het bedrijf en het monitoren van de prestaties van de directie en het bestuur op basis van deze doelen; 
 • Je beoordeelt het strategisch plan, de begroting en de jaarrekening en adviseert de RvC; 
 • Je adviseert de directie en het bestuur en fungeert als klankbord; 
 • Je draagt bij aan transparante communicatie met de aandeelhouders, medewerkers, cliënten en andere belanghebbenden van het bedrijf; 
 • Je draagt bij aan het waarborgen van de naleving van wet- en regelgeving en het bevorderen van maatschappelijk verantwoord ondernemen; 
 • Je draagt bij aan het toezicht op de relatie tussen de directie en het bestuur en ziet erop toe dat deze relatie gezond en effectief is. 

 

 

Vertegenwoordiging expertises RVC leden:

Voor een sociaal ontwikkelbedrijf binnen het sociaal domein zijn er enkele aanbevolen specialisaties voor leden van de Raad van Commissarissen:

 1. Kennis van het sociaal domein: een lid met kennis van het sociaal domein kan bijdragen aan het toezicht op de maatschappelijke impact van het bedrijf en de relatie met de gemeentes. Tevens kan een lid met expertise op dit gebied ook bijdragen aan het toezicht op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten om te voorzien in de toenemende ontwikkelingen binnen het sociaal domein.
 2. Financiële expertise: een lid met financiële expertise kan bijdragen aan het toezicht op de financiële prestaties van het bedrijf, de financieringsstromen vanuit de gemeentes en de risico's op dit gebied.
 3. Juridische expertise: een lid met juridische expertise kan bijdragen aan het toezicht op de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van sociaal domein en arbeidsrecht.
 4. HRM-expertise: een lid met HRM-expertise kan bijdragen aan het toezicht op het personeelsbeleid van het bedrijf, de kwaliteit van de begeleiding en ontwikkeling van medewerkers en de inclusieve arbeidsmarkt. Ook expertise op het gebied van WOR is een nuttige expertise.
 5. Maatschappelijk verantwoord ondernemen: een lid met expertise op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) kan bijdragen aan het toezicht op de milieuprestaties van het bedrijf en de impact op de lokale gemeenschap.

Het is belangrijk dat de leden van de Raad van Commissarissen van een sociaal ontwikkelbedrijf binnen het sociaal domein beschikken over de relevante kennis, ervaring en expertise om effectief toezicht te kunnen houden op het functioneren van het bedrijf en om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke impact van het bedrijf.

 

Eisen en competenties

 • Je hebt affiniteit met de doelstellingen en activiteiten van het sociaal ontwikkelbedrijf;
 • Je hebt ervaring met bestuurlijke en toezichthoudende taken in een vergelijkbare organisatie;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en de sociale werkvoorziening;
 • Je hebt een brede maatschappelijke oriëntatie en netwerkvaardigheden;
 • Je beschikt over analytisch en kritisch denkvermogen;
 • Je stelt je onafhankelijk op en bent integer;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent samenwerkingsgericht;
 • Je beschikt bij voorkeur over kennis van bedrijfseconomische vraagstukken.
 • Je hebt bij voorkeur een opleiding op het gebied van governance code.

 

Persoonskenmerken (in aansluiting op onze kernwaarden)

 

 • Je bent integer en eerlijk en draagt bij aan de doelstellingen van de organisatie; #PUUR;
 • Je bent een teamspeler en verbindt graag mensen; #SAMEN;
 • Je neemt eigenaarschap en zet ontwikkelingen in beweging; #DOEN.

 

Aanbod 

Risse Groep biedt de mogelijkheid om een betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie met een duidelijke missie en visie. De RvC functioneert als team en heeft aandacht voor goede onderlinge samenwerking. De functie is bezoldigd.

 

 

Sollicitatieprocedure

Je kunt tot uiterlijk 24 november 2023 a.s. reageren op deze vacature. Stuur jouw motivatie en CV naar PenO@risse.nl

 

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je informatie inwinnen bij Niek Eijsberg, directeur Risse Groep: Niek.Eijsberg@risse.nl of bij Jan Simons, voorzitter RvC: j.simons@wsd-groep.nl.

 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 10 januari 2024 tussen 9 en 13 uur of op donderdag 11 januari 2024 tussen 14 en 17 uur.

Een VOG is van toepassing.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

 

VACATURE: 2 Salarisadministrateurs...

totaal: 1,2 fte (tussen 0,50 fte-0,70 ft...

Onze Corporate Story

Risse Groep maakt werk van talent. Wij v...

Proeverij vol jaarplannen

Het was smullen bij Risse Groep afgelope...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.