Marcel Broens brengt medewerkers tot bloei!

23 mei

De energieke Marcels Broens is een waaghals. Hij werd opgeleid tot timmerman en meubelmaker, maar hij hield zijn ogen open voor nieuwe uitdagingen. Later belandde hij in de transportsector. Hij specialiseerde zich in uitzonderlijk vervoer. Soms reed hij met een vrachtwagen van 48 meter lang. In een ander leven was hij misschien stuntman geworden op de filmset! Later ging hij zich meer richten op de Logistiek. “Ik heb naast mijn werk iedere 5 jaar een opleiding gedaan. Ook een managementopleiding bijvoorbeeld. Elke dag leren vind ik belangrijk.”

En nu onlangs kwam er een nieuwe uitdaging waar hij helemaal voor gaat:

Familie
Marcel vervolgt enthousiast: “Mijn broer Joost Broens heeft 34 jaar met veel plezier voor Risse Groep gewerkt. Hij gaat binnenkort met pensioen. Joost heeft me aangestoken met het Risse-virus!” “Mijn familie is door de jaren heen goed vertegenwoordigd geweest bij De Risse. Verschillende familieleden hebben hier gewerkt.”

“Pas geleden vertelde Joost me dat er mooie ontwikkelingen aan zitten te komen binnen de afdeling Logistiek.” Marcel spitste onmiddellijk zijn oren. Hij solliciteerde en mocht op gesprek komen bij ontwikkelcoach Jan Vleeshouwers. Marcel vindt het geweldig om mensen te ontwikkelen.

En nu is hij onze nieuwe instructeur Logistiek. Zijn motivatie? Marcel: “Een mens is als een bloem, die altijd groeit en in ontwikkeling is. Je moet hem goed verzorgen, zodat hij niet verslakkert. Met de juiste aandacht bloeit hij steeds mooier en groter. Ik ben een beelddenker!”, verklaart hij zich nader.

Hij vervolgt: “Bij Risse Groep ga ik me met hart en ziel inzetten om mensen te ontwikkelen. Zelf ben ik ook altijd in ontwikkeling. Mijn kinderen heb ik meegegeven dat je met leren jezelf verrijkt.”

Verrast
Toen hij de eerste keer hier kwam was hij verrast: “Ik heb nooit geweten dat Risse Groep zo omvangrijk is! En wat een warme ontvangst kreeg ik hier. Van de medewerkers straalt het plezier af. ‘Hier wil ik graag deel van uitmaken’, dacht ik meteen. Jan en ik gaan o.a. jongeren opleiden voor de heftruck of reachtruck. We zijn samen begonnen aan een opleiding tot heftruckinstructeur. Ik vind het een mooi ideaal om me in te zetten voor de ontwikkeling van mensen met een ‘rugzakje’. Ze realiseren zich misschien niet altijd hoeveel potentieel er in hen zit. Ik vind het super om met deze mensen te werken. Daar krijg ik echt energie van!”

Proeven
Ik probeer mensen te stimuleren om zo veel mogelijk te ‘proeven’ in het leven. Als mijn kind vroeger met een vies gezicht zei: ‘Dat lust ik niet’, dan antwoordde ik: ‘Hoe kun je dat nou zeggen, je hebt het nog niet geproefd!’ Ik probeer alles eenvoudig en aanschouwelijk te maken. Ook voor mijn kleinkinderen. Dan leggen we samen een tuintje aan. We planten bijvoorbeeld sla en ze zien het groeien. Zo maak je alles letterlijk tastbaar. Ook voor onze doelgroep ga ik dingen tastbaar maken. Dan gaat alles werkelijk leven.”

Praten
“Verder vind ik het belangrijk om altijd in gesprek te blijven met elkaar. Ik ben eerlijk en recht door zee. En ik stel ook altijd de ‘waarom-vraag’. ‘Waarom ben je onzeker geworden?’, ’Waarom heb je er vandaag geen zin in?’ Dan kun je samen naar oplossingen zoeken. ‘Wat is jouw motivatie?’, is ook een belangrijke vraag.

Het is duidelijk dat Marcel zich maximaal gaat inzetten om heel wat mooie mensen tot bloei te brengen en te motiveren bij Risse Groep. We wensen hem daarbij veel plezier en succes!

 

 

Marcel haalt certificaat instructeu...

De kracht ligt er niet in dat we nooit v...

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.