Ontbijt jij?

6 mei

’s Morgens heb je vaak weinig tijd en ben je je aan het haasten om op tijd op het werk te komen. Een dag met een drukke volgeplande agenda staat je te wachten. Het ontbijt is dan vaak niet het eerste waar je tijd voor maakt. Toch is het heel belangrijk om (gezond) te ontbijten. Maar waarom dan?

NIEUWE ENERGIE

Na een nacht slapen is je energieniveau laag en heeft je lichaam behoefte aan nieuwe energie om goed te kunnen functioneren. Deze nieuwe energie haalt je lichaam uit een voedzaam ontbijt. Voedsel is namelijk de belangrijkste energiebron voor je lichaam. Je kunt voedsel zien als brandstof.

ONTBIJTEN BRENGT JE SPIJSVERTERING OP GANG

Het ontbijt geeft je de broodnodige energie én een voedingsrijk ontbijt brengt je spijsvertering in de ochtend meteen goed op gang, oftewel, het zet je darmen aan het werk. Hierdoor verteer je alles wat je de rest van de dag eet een stuk beter en krijg je minder snel zin in tussendoortjes. Begin je pas later op de dag met eten? Dan begint je stofwisseling en vetverbranding ook pas later op die dag.

MINDER TREK IN TUSSENDOORTJES

Een goede start van de dag met een ontbijt vol voedingstoffen zorgt ervoor dat je gedurende de dag minder trek krijgt in tussendoortjes. Wanneer je het ontbijt overslaat zul je later op de dag grotere porties eten en trek krijgen in zoetigheid (de bekende ‘snack aanvallen’), omdat je bloedsuikerspiegel te laag is en je lichaam schreeuwt om energie (suiker). Het overslaan van je ontbijt heeft daarom ook vaak een negatief gevolg voor je gewicht.

PRODUCTIEVER EN EEN BETER HUMEUR!

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en beter kunt presteren. Je wordt er letterlijk productiever van. Als je niet ontbijt heeft dat negatieve gevolgen voor je korte termijn geheugen. Als je start met een ontbijt ben je hoe dan ook minder prikkelbaar en heb je een beter humeur, wat wel zo prettig is voor je collega’s!

RUSTMOMENTJE

Door in de ochtend tijd te nemen voor een voedzaam ontbijt, plan je meteen een rustmoment in. Dit kan ervoor zorgen dat je de dag minder stressvol start. Twee vliegen in één klap dus!

TIPS DIE HET MAKKELIJKER MAKEN OM TE ONTBIJTEN

  1. Zet de wekker een kwartiertje eerder als het je steeds niet lukt om te ontbijten. Als je houdt van zo lang mogelijk in bed blijven liggen, maak dan je ontbijt de avond ervoor klaar en leg het in de koelkast.
  2. Als je ’s ochtends niet zoveel trek hebt in een boterham kun je ook proberen of iets anders er wel ingaat, zoals havermoutpap of yoghurt met muesli en fruit over overnight oats.
  3. Heb je écht moeite om ’s ochtends vroeg te eten? Neem je ontbijt dan mee naar je werk en eet het op in de eerste pauze.

Vacature applicatiebeheerder

Vacature Applicatiebeheerder 32-36 uur...

Verslag Open Dag

Het was een gezellige drukte afgelopen z...

Vacature voorman/voorvrouw ATC

  VOORMAN/VROUW ATC 36 uur per week mede...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.