Petra Nies: onze poetsende plaaggeest

13 juli

“Ik ben soms een echte plaaggeest”, grinnikt Petra Nies, leidinggevende binnen de facilitaire dienst bij Vebego Participatie. Ze geeft onder andere leiding aan de facilitaire dienst bij Risse Groep.  “Als er ergens een kleine koffievlek blinkt, dan zeg ik soms met een semi-boos gezicht tegen m’n mensen:… ‘Wat heb je nou gedaan’?! Moet je hun verschrikte gezicht zien! Een geintje op de werkvloer is heel belangrijk. We zijn toch zeker geen humorloze robots? Ook de betreffende medewerker giert het trouwens uit nadat ze dan haar schrik heeft laten varen.” 

Warm hart
Voordat ze bij Risse Groep werkte droeg Petra onze doelgroep al een warm hart toe. “Ik werk al lang als vrijwilliger voor PSW.”, vertelt ze met een liefdevolle blik in haar ogen. “De mensen vind ik hartverwarmend. Ik voel me op een bepaalde manier één met ze. En ze zijn andersom ook blij met mij. Sommige mensen dachten in het verleden ‘bij Risse Groep werken alleen maar gekken.’ Dat is natuurlijk helemaal niet zo. In tegendeel. De maatschappij is voor sommige mensen veeleisend. Het is geweldig hoe ze mensen hier laten groeien. Die waardering krijg je terug.”

Kweekvijver
De term ontwikkelbedrijf klinkt haar als muziek in de oren. “Mensen begeleiden en ze helpen hogerop te komen, dat is prachtig. Ook mijn mensen zie ik groeien. Ik heb vertrouwen in ze en dat voelen ze. Stop mensen samen in een kweekvijver en ze gaan uiteindelijk floreren. Ik loop ook regelmatig ‘controlerondjes’. Is er gedaan wat er gedaan moest worden? Zo niet, dan is dat een leerpunt. Ook daar groeien ze van. Ze willen steeds beter worden. Ik hoop dat afdelingshoofden naar mij toekomen als ze een ontwikkelpunt hebben voor mij of mijn mensen. Daar leren we van op een positieve manier.”

Vogelverschrikker
In haar vrije tijd is Petra heel creatief. “ik maak kaarten, verander pollepels in spoken en maak ook prachtige vogelverschrikkers voor in je tuin. Verder hou ik van wandelen, koken, lezen en kamperen.” Dus ook als ze straks met pensioen is, vermaakt Petra zich waarschijnlijk prima. Maar voorlopig blijft ze nog lekker even bij  ons!

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...

Trainee Bedrijfsondersteuning

36 uur   (Medewerker beleidsuitvoering I...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.