Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Risse Groep start logistieke opleiding

4 mei

‘Risse Groep start met een opleidingscentrum voor heftruck, EPT en reachtruck’, vertelt Jan Vleeshouwers, werkleider logistiek. Risse Groep richt zich hierbij op scholen en bedrijven in de regio. ‘Onze kracht is dat Risse Groep voor alle deelnemers maatwerk biedt. De ene persoon haalt razendsnel zijn certificaat, een ander heeft meer tijd nodig. Risse Groep werkt bijvoorbeeld ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen alle tijd, ruimte en begeleiding die ze nodig hebben. Waar commerciële aanbieders onder tijdsdruk werken, kunnen wij meer tijd investeren in mensen. Je merkt ook aan de jongens en meiden dat ze zich thuis voelen bij Risse Groep. Bij ons kunnen ze helemaal zichzelf zijn! Dat heftruckcertificaat is natuurlijk een mooi voorproefje voor het échte rijbewijs dat straks volgt. De scholieren zijn dol op die wagentjes en scheuren graag rond op de werkvloer.’

Praktijkleren
Voor de heftruckopleiding werkt Risse Groep samen met opleidingscentra LOCC uit Maarheeze en OTC uit Someren. Bij OTC hebben onze mannen Frits, Sjef en Jan een opleiding tot docent gevolgd en zij zijn nu bevoegd om mensen te certificeren. Verder volgt Jan de opleiding voor de Niwo-vergunning zodat Risse Groep straks ook vervoer voor derden kan gaan verzorgen.

De plannen rond het opleidingscentrum passen prima binnen de ambitie van Risse Groep om een sociaal ontwikkelbedrijf te worden. Manager Industrie en Commercie Niek Eijsberg – die een achtergrond in de Logistiek heeft - is ook nauw betrokken bij het opzetten van de opleiding.

Onlangs heeft Daan Raafs van de Widdonckschool zijn certificaat Praktijkleren in de wacht gesleept voor orderpicken en voorraadbeheer bij Jos Poell. We zijn trots op Daan! Maar hij is nog niet uitgeleerd. Als hij 16 is gaat Daan intern bij Risse Groep ook zijn heftruckcertificaat halen. We zien hem al glunderend voorbijrijden bij ons op de werkvloer. Nog even en hij krijgt het diploma voor allround logistiek medewerker! En alle certificaten die hij daarvoor nodig heeft, heeft hij vergaard bij Risse Groep en Jos Poell.

Jos Poell
Sinds een tijd werken deze bedrijven namelijk succesvol samen op het gebied van Praktijkleren. Hoe is deze samenwerking ontstaan? Risse Groep maakte een nieuwe productiehal en leverde daarvoor magazijnruimte in. We zochten dus extern naar meer magazijnruimte. Deze vonden we bij Jos Poell.  In ruil voor de magazijnruimte werken stagiairs van Risse Groep mee op de werkvloer bij Jos Poell. Scholieren van o.a. De Widdonckschool leren er orderpicken, voorraadbeheer en andere werkzaamheden in het magazijn. Een win-win situatie dus!

We willen Job en Joanna – die onze mensen bij Jos Poell begeleiden - ook hartelijk bedanken voor de unieke samenwerking. We hopen dat we deze de komende jaren verder vorm kunnen geven!

Connect Project succesvol gestart

Afgelopen donderdag konden medewerkers v...

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.