Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Vacature: Manager Industrie en Commercie (MT-Lid)

12 oktober

Opdrachtgever          Het verrichten van arbeid vervult een cruciale rol in de mogelijkheden van mensen om onafhankelijk te kunnen zijn. Ontwikkeling van het individu vanuit mogelijkheden staat daarmee centraal in de benadering van Risse Groep (De Risse). De Risse, met haar hoofdzetel in Weert, is het werk-leerbedrijf van de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck dat zich richt op het bieden van kansen op werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, valt vanaf 1 januari 2015 onder de Participatiewet. Deze wet heeft tot doel zoveel mogelijk mensen, met of zonder beperking, werk te laten vinden bij een reguliere werkgever.

 

De Risse heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een WSW-bedrijf tot een netwerkorganisatie met tot doel het beste in mensen naar boven te halen. De organisatie begeleidt deze mensen bij de specifieke ontwikkeling van hun mogelijkheden, talenten en ambities en werkt hierbij samen met veel partners in de regio. Op deze manier is De Risse succesvol in het bieden van passende werkplekken voor deze doelgroep, in de eigen leerwerkbedrijven of rechtstreeks bij de bedrijven in het netwerk, zowel in Nederland als in België. Hierbij kan worden gedacht aan externe detachering vanuit De Risse voor uiteenlopende kortdurende of langdurige opdrachten in diverse beroepen. Of, als dat (nog) niet lukt, binnen een van de leerwerkbedrijven van de Risse Groep met verpakkingswerkzaamheden, logistieke werkzaamheden of in het groenonderhoud en de schoonmaak.

 

Voor onze opdrachtgever Risse Groep verzorgen wij de Search en Werving & Selectie voor de positie van;

 

Manager Industrie en Commercie (MT-Lid)

Sterk verbindende changemanager met affiniteit met mensen, productie en commercie

 

 

Uitdaging              De positie van Manager Industrie en Commercie is een nieuwe functie binnen De Risse en is eindverantwoordelijk voor en geeft leiding aan De Risse Industrie B.V., bestaande uit het Arbeidstraining Centrum (ATC) en het Bedrijfsbureau, gevestigd te Weert. Op deze locatie worden voor diverse externe opdrachtgevers onder meer inpak- en productiewerkzaamheden verricht. De organisatie telt in totaal om en nabij 350 medewerkers, waarbij u direct leiding geeft aan het hoofd ATC en de medewerkers van het bedrijfsbureau.

Als eindverantwoordelijke voor De Risse Industrie B.V. draagt u integraal de verantwoordelijkheid voor alle bedrijfsprocessen en het commerciële resultaat. Van het periodiek opstellen, implementeren en uitvoeren van een strategisch (ondernemings)plan, het jaarlijks opstellen van een exploitatiebegroting en personeelsbegroting, het realiseren van de vastgestelde doelen voor De Risse Industrie B.V. binnen de beschikbare budgetten, het genereren van management- en sturingsinformatie, het sales- en marktplan tot het aquireren van nieuwe opdrachten gericht op uitbreiding van de dienstverlening. De focus en uitdaging voor de komende jaren ligt hierbij op het acquireren van hoogwaardiger (complexer) werk waarmee men enerzijds de medewerkers weer verder ontwikkelpotentieel biedt en anderzijds het rendement kan worden verhoogd. Het ontwikkelen van de operationele vaardigheden van de medewerkers naar een volgend niveau voor een optimale inzetbaarheid en groei en het slim inrichten van de processen zijn hierbij cruciaal.

 

 

Profiel                 Als Manager Industrie en Commercie weet u op een heldere en duidelijke manier richting en sturing te geven die past binnen de cultuur van de organisatie. Daarbij bent u flexibel ingesteld en schakelt u eenvoudig tussen operationele, organisatorische aangelegenheden en meer strategische vraagstukken. Ook bent u politiek sensitief en in staat om te relativeren. U weet vanuit een eerdere positie hoe u een visie ontwikkelt en heeft daarbij oog voor product, mens, proces en de financiële opbrengsten. U ziet en benut de mogelijkheden van de organisatie waarbij u affiniteit heeft met de medewerkers uit de doelgroep. U weet een en ander te vertalen in concrete plannen, heeft praktisch inzicht, kennis en ervaring van productieplanning, routing en de bijbehorende procedures.

 

De veranderende fase waarin de Risse Industrie zich bevindt vraagt om een ondernemende en vooruitstrevende, resultaatgerichte verandermanager die met natuurlijk gevoel voor verhouding en timing (sensitief) mensen enthousiasmeert en naar een hoger plan weet te tillen. U weet hierbij het vertrouwen van uw medewerkers en collega´s te winnen. U beschikt over geduld en u bent in staat te werken met alle niveaus, binnen en buiten de organisatie, van de medewerker op de vloer tot de externe opdrachtgever en tot de stakeholders op politiek niveau. Kortom; u bent een geboren leider en weet als geen ander hoe u uw medewerkers kunt motiveren.

 

Extern laat u zich zien als een netwerker die kansen vertaalt naar mogelijkheden. U toont initiatief, daadkracht en doortastendheid. U bent een echte voorganger die, met het oog op het einddoel, anders durft te denken en te handelen. U weet de belangen goed in evenwicht te houden en opereert vanuit een hands-on mentaliteit, om vervolgens op een ander moment makkelijk te schakelen naar een strategisch niveau.

U heeft een afgeronde bedrijfskundige opleiding op HBO+/ WO-niveau aangevuld met specifieke opleidingen op het gebied van management, bedrijfsvoering, arbeidsontwikkeling en commercie. Ervaring met publiek bestuurlijke onderwerpen en relaties en minimaal 5 jaar ervaring in een stevige managementfunctie is hierbij een must.

 

Aanbod en arbeidsvoorwaarden

Bij Risse Groep vindt u een interessante en maatschappelijke werkomgeving die u stimuleert om het maximale uit uzelf te halen. Het salaris is geheel marktconform en afhankelijk van opleiding en ervaring. Een competentieanalyse, referentieonderzoek alsmede een ontwikkelassessment maken deel uit van de selectieprocedure.

Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om via de site, www.equipe-bv.nl op deze vacature te reageren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joyce Coensen (Sr. Consultant), bereikbaar via telefoonnummer +31 6-27001356 of Bas Thissen (Sr. Consultant, Directeur), bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)43 – 3299955 / +31 6-12286511.

Connect Project succesvol gestart

Afgelopen donderdag konden medewerkers v...

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.