Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Informatie over het coronavirus

Corona-maatregelen bij Risse Groep

VEILIGHEIDSMAATREGELEN BIJ RISSE GROEP (VEILIGHEIDSPROTOCOL)

Risse Groep (inclusief de bedrijfsonderdelen Industrie, Werk.Kom en staf) volgt de richtlijnen die de overheid en het RIVM voorschrijven, aangevuld met richtlijnen van onze brancheorganisatie Cedris. Bij alle beslissingen die we nemen staat de zorg voor en veiligheid van onze medewerkers op de eerste plaats.  Zo zorgen we ervoor dat jij op een veilige manier kunt werken op onze werkvloer.

Corona-maatregelen bij Risse Groep vanaf 23 maart  

Naleven van de basisregels

We houden ons bij Risse Groep aan de volgende maatregelen:

  • Was vaak en goed je handen
  • Zorg voor voldoende ventilatie en frisse lucht

Quarantaine-regels van Risse Groep

-Als je klachten hebt die lijken op Corona (verkoudheid, hoesten, koorts, benauwdheid, verlies van reuk of smaak), doe dan thuis een zelftest. Is de uitslag negatief, dan mag je komen werken als je hiertoe in staat bent. Is de uitslag positief, blijf dan thuis en laat je dan testen bij de GGD. 

-Als je in contact bent geweest met een besmet persoon (huisgenoot of een andere persoon), doe dan ook een zelftest. Is de uitslag negatief, dan mag je komen werken. Is de uitslag positief, blijf dan thuis en laat je dan testen bij de GGD.

-Ben je positief getest bij de GGD, blijf dan 5 dagen thuis. Je mag weer komen werken als je na die 5 dagen 24 uur klachtenvrij bent.

Dit is uitgewerkt in een aangepaste triagelijst, klik hier. 

Dragen van een mondkapje niet meer verplicht vanaf 28 februari
Vanaf 28 februari is het niet meer verplicht om bij Risse Groep een mondkapje te dragen. Het mag uiteraard wel. Medewerkers en bezoekers mogen hierin een eigen keuze maken.

Gebruik vergaderruimtes
Vergaderingen kunnen weer fysiek plaatsvinden in de vergaderruimtes. Hierbij wordt wel de kanttekening gemaakt dat het verstandig blijft om afstand te houden en te ventileren. Als iemand zich er niet prettig bij voelt om met een (grote) groep te vergaderen, dan is degene vrij om digitaal aan te sluiten.

Registratieplicht voor bezoekers gasten
Bij de centrale receptie wordt nog steeds gewerkt met een registratieplicht voor bezoekers/gasten. Doel hiervan is dat bezoekers achteraf te traceren zijn mocht er een besmetting geconstateerd worden. De registratieformulieren worden na het invullen opgeborgen in een gesloten envelop om de privacy van de bezoekers/gasten te kunnen garanderen.

Voorlichting
Alle medewerkers van het ATC worden continue voorgelicht m.b.t. de geldende
veiligheidsmaatregelen in begrijpelijke taal. Dit gebeurt dan door onze arbo-coördinator of de direct leidinggevende op de eigen afdeling. Uiteraard kunnen de medewerkers hierbij ook vragen stellen.

Gedetacheerden
Medewerkers die gedetacheerd zijn volgen de richtlijn en afspraken van het bedrijf waar ze   gedetacheerd zijn. Ze hebben hierover contact met hun werkcoach. 

Vragen?
Twijfel je of je in quarantaine moet, heb je vragen over deze maatregelen of wil je overleggen over een situatie, dan kun je terecht bij onze arbo-coördinator Wil Freulich via wil.freulich@risse.nl of tel: 06-45384355.

Overzicht van alle maatregelen van de overheid kun je vinden op deze site

Irina en Guus onderzoeken imago en...

Er ligt een splinternieuwe toekomstvisie...

Even voorstellen: onze nieuwe voorm...

Onze nieuwe voorman Henri Verstappen is...

Meeting leiding & staf nieuwe s...

Onlangs vond de eerste meeting voor leid...
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.