Passie voor mens en werk!
Zet mensen in beweging!

Informatie over het coronavirus

Corona-maatregelen bij Risse Groep

Ook bij Risse Groep hebben we te maken met enkele Corona-besmettingen. Daarom hebben we extra maatregelen getroffen. We ontvangen in principe geen bezoek meer van externen. Overleggen vinden digitaal plaats.

Wanneer een medewerker klachten heeft
We onderhouden intensief contact met de GGD en houden de gezondheid van onze medewerkers goed in de gaten. We nemen daarom met iedereen regelmatig een vragenlijst (triage) door waarin medewerkers aangeven of ze klachten hebben: keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak. Heeft een medewerker één of meer van deze klachten, dan belt deze de werkleider en blijft thuis. Bij klachten belt de medewerker ook de Corona-lijn van de GGD om een afspraak te maken om zich laten testen.
De medewerker stelt de leidinggevende z.s.m. op de hoogte van de testuitslag en blijft thuis totdat de testuitslag er is.

Als de testuitslag negatief is en de medewerker geen klachten heeft, dan mag deze weer komen werken in overleg met de leidinggevende. Als de testuitslag positief is, dan blijft de medewerker minimaal 7 dagen in isolatie. De medewerker mag weer komen werken als deze na deze 7 dagen minstens 24 uur klachtenvrij is. 

Bron- en contactonderzoek
Wanneer een medewerker besmet is, gaan wij daar zorgvuldig mee om zodat het virus zich zo min mogelijk kan verspreiden. Wij voeren dan een bron- en contactonderzoek uit. We bekijken dan welke collega’s de afgelopen dagen nauw contact hebben gehad met de besmette persoon. Mensen hebben nauw contact gehad als ze langer dan 15 minuten binnen 1,5 meter zijn geweest van de besmette persoon. Deze mensen blijven dan uit voorzorg 10 dagen thuis en laten zich testen als ze klachten krijgen.

Naast de geldende hygiëne-maatregelen, het dragen van een mondkapje en het houden van afstand (minimaal 1.5 meter) gelden deze aanvullende maatregelen binnen ons bedrijf:

  • We zorgen dat er zo min mogelijk verkeer is tussen afdelingen. Een medewerker blijft op de eigen afdeling.
  • We openen de Risse Samenlijn weer. Medewerkers die daar behoefte aan hebben, kunnen hun verhaal kwijt door te bellen naar een telefoonnummer. 
  • We starten de Corona-nieuwsbrief weer (deze delen we uit op het werk) op en houden medewerkers op de hoogte houden van al ons Corona-nieuws via app en Rizzweb. 
  • Wie thuis kan werken, werkt zo veel mogelijk thuis. Dit geldt met name voor de stafafdelingen. Hier wordt nog strenger op toegezien. 

Voor alle overige maatregelen die Risse Groep in verband met het Corona-virus heeft genomen, verwijzen wij u naar dit veiligheidsprotocol: klik hier

Welke veiligheidsmaatregelen neemt Risse Groep, klik hier voor ons veiligheidsprotocol.

Overzicht van alle maatregelen van de overheid kun je vinden op deze site
 

Draag een mondkapje in ons gebouw, als je je werkplek verlaat.
Je krijgt elke dag op de afdeling een wegwerp-mondkapje. Dit kun je 1 dag dragen. Je mag ook je eigen uitwasbare mondkapje dragen (wel elke dag uitwassen).
 
Zo was jij je handen echt goed

Hoe doe je dat eigenlijk goed? In deze video krijg je een duidelijke uitleg.
 
Zo hou je 1,5 meter afstand 
Om gezond te blijven moeten we 1,5 meter afstand houden van andere mensen. Hoe houd je 1,5 meter afstand? 
Klik op deze link voor een filmpje (extra eenvoudig taalgebruik).
 
Overzicht van de pictogrammen die Risse Groep hanteert
 
Heb je behoefte aan een praatje of dringend hulp nodig, bel onze Samenlijn
 
Hieronder bij 'downloads' nog een aantal pdf bestanden die je kunt inzien.

Vacature: Voorman/vrouw ATC

Vanwege ontstaan van een tijdelijke vaca...

Doe jij mee aan de Sterk aan het We...

Het is alweer tijd voor de derde editie...

Niek Eijsberg verrast door ondernem...

Manager Industrie en Commercie Niek Eijs...
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
Bron: Risse Groep communicatie
webdesign: Artis.