ACS

28 oktober 2013

ACS zet medewerkers Risse Groep in via bemiddeling van Werk.Kom. 

ACS - Assembling Concept Services – gevestigd in Weert richt zich op assemblage- en verpakkingswerkzaamheden en maakt voornamelijk kinderwagens voor het Noorse merk Stokke. ACS maakt hierbij gebruik van medewerkers van Risse Groep die intensief worden gecoacht en begeleid. Wat begon met 20 medewerkers is inmiddels uitgegroeid tot een groepsdetachering van 55 medewerkers. Directeuren Willem Croughs (rechts) en Anton Poell (links) vertellen hoe dit ontstaan en gegroeid is.

Waarom is ACS opgericht?

Het is allemaal begonnen met het komst van een nieuwe klant genaamd Stokke: ontwerper van kinderartikelen gevestigd in Noorwegen. De productie van de kinderwagens vond plaats in Noorwegen, vanuit waar ze gedistribueerd werden door het Venlose bedrijf Frans Maas. Stokke besloot dat het efficiënter was om de productie en assemblage rondom Venlo te laten plaatsvinden en benaderde een aantal partijen. Stokke koos ervoor om de assemblage van de spuitgietonderdelen onder te brengen bij Wicro plastics (het bedrijf van Willem, red). “We hadden toen echter nog niet de volledige expertise op assemblagegebied”, legt Willem uit. “We zijn daarom gestart met het bouwen van een assemblagelijn en hebben het werk uitbesteed aan Westrom.” Willem vertelt dat het assemblageproces ingewikkelder bleek dan gedacht en bovendien stond er een behoorlijke druk op de prijs. “Toen kwam ik Anton tegen en al snel hadden we het idee dat we hier samen een oplossing voor zouden kunnen vinden.”

Anton: “We hebben toen besloten om een zelfstandig assemblagebedrijf te starten onder de naam ‘ACS’. Het assemblage-proces is opgezet volgens een Japans concept genaamd Poka Yoke, waarmee de kans op menselijke fouten wordt geminimaliseerd.Voor de uitvoering hiervan hebben we de samenwerking gezocht met Risse Groep.”

Toewijding

Wat is de reden om te kiezen voor medewerkers van Risse Groep?

“De toewijding van de medewerkers in combinatie met de prijs”, licht Willem toe. “De motivatie om dit sterk repeterende werk dag in dag uit te doen is bewonderenswaardig, maar ook zeker essentieel. Om een dergelijk proces constant te laten verlopen, is een stabiel assemblageproces en constante orderstroom erg belangrijk.”
Op welke manier is het werkproces aangepast aan de medewerkers?
Anton: “We hebben er alles aan gedaan om de juiste voorwaarden te creëren voor de medewerkers om dit werk te kunnen doen. Zo is de inrichting van de assemblagelijn geheel afgestemd op de medewerkers. We bieden zowel staand als zittend werk in overleg met Risse Groep. Het werkproces bestaat uit gestandaardiseerde  handelingen die met behulp van Poka Yoke tools worden uitgevoerd.”  Willem: “Met behulp van deze tools wordt de kans op menselijke ‘fouten’ geminimaliseerd.”

Persoonlijke groei

Bedrijfsleider Theo Berkers voegt hieraan toe: “We gaan heel selectief om met wat de medewerkers kunnen. Afhankelijk van de betreffende persoon variëren we met werkzaamheden en training. Op deze manier dragen we bij aan de persoonlijke groei van onze medewerkers op zakelijk en sociaal vlak.  Dit maakt dit werk echt leuk.”
 

Hoe bevalt de samenwerking?

Anton: "Zeer goed. We zijn destijds niet voor niks overgestapt naar medewerkers van Risse Groep. Door de oprichting van ACS en de zelfstandigheid die we hiermee verkregen hebben, kunnen we echter meer invloed uitoefenen op de kwaliteit van het proces. We zijn ooit begonnen met 20 medewerkers van Risse en hebben er inmiddels al 55 aan het werk, plus een aantal uitzendkrachten. Onze insteek is bovendien om nog verder te groeien als assemblagebedrijf en we staan dus ook zeker open voor andere werkzaamheden.”

Marcel haalt certificaat instructeu...

De kracht ligt er niet in dat we nooit v...

Vacature: Consulent intake & di...

18-36 uur per week Inschaling CAO SGO Me...

Even voorstellen: Bertha Verhaag

“Eigenlijk hou ik meer van luisteren dan...
Samen maken we werk van talent!
Samen maken we werk van talent!
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep 2022
Bron: communicatie Risse Groep
Bron: communicatie Risse Groep
webdesign: Artis.